Бања Лука: MediaMotorEurope тражи deeptech иноваторе са рјешењима за медије и креативне индустрије!

Развојна агенција Републике Српске позива све заинтересоване стартапе и брзорастућа предузећа да се пријаве на MediaMotorEurope (MME), менторски програм који је подржан од стране Startup Europe. Интензиван менторски програм има за циљ да повеже deeptech иноваторе са растућим компанијама, клијентима из медијског сектора и потенцијалним инвеститорима.

Програм у трајању од 6 мјесеци ће поспјешити развој креативних и јединствених технолошких рјешења која су усмјерена на неке од највећих изазова и потреба са којима се суочава сектор медија, као што су борба против дезинформација и лажних вијести, побољшање приступа и инклузивности медијских услуга за људе са инвалидитетом, напредне интеракције између људи и машина, боља заштита личних података, транзиција према медија 4.0 тржишту.

Одабрани стартапи и брзорастуће компаније добијају:

  • Тренинг за подршку унапрјеђењу пословања и наступ на новим тржиштима;
  • Прилагођену подршку и управљање потребама и изазовима са којима се суочавају компаније, побољшање вјештина у областима као што су прилагођавање производа тржишту, правни аспекти, спремност за привлачење инвестиција, финансирање, развој производа, стратешки менаџмент, интернационализација, дизајн итд.
  • Повезивање са медијским и креативним корпорацијама и подршка у сектору јавних набавки;
  • Састанци и умрежавање са инвеститорима;
  • Представљање на великим медијским догађајима као што суSlush, Digital Media Days и New Radio Day;
  • Прилику да освоје улазнице за релевантне међународне конференције;
  • Ваучере у износу до 600 евра за финансирање трошкова путовања;

Други циклус програма ће бити реализован у периоду јануар-јуни 2021. године. Све понуђене услуге за одабране апликанте ће бити бесплатне. 

Рок за регистрацију је 30. октобар 2020. године,  најкасније до 17. часова. 

Регистрација и више информација о самом догађају доступни су на сљедећем линку: https://www.f6s.com/mediamotoreurope2/apply

Европска мрежа предузетништва Републике Српске стоји на располагању заинтересованим пословним субјектима за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org