Бања Лука: Настављена обука будућих ментора за мала и средња предузећа

Обука нове групе од 11 будућих ментора за подршку предузећима у Републици Српској, започета у фебруару ове године, настављена је јуче и данас онлајн. Обука се проводи у оквиру пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуга малих и средњих предузећа у земљама Западног Балкана – фаза 2“ који подржава Јапанска агенција за међународну сарадњу, а проводи Развојна агенција Републике Српске. Циљ пројекта је да се успостави континуирна менторинг подршка предузећима у Републици Српској.
Након теоријске обуке, кандидати ће проћи и практичан дио обуке у самим предузећима која искажу потребу за менторинг услугом.
Будући ментори биће оспособљени да  идентификују проблеме у предузећу и усмјере менаџмент ка њиховом рјешавању. И ову групу ментора кандидовале су локалне развојне агенције и локалне заједнице у Републици Српској. У овој групи су кандидати из Бањалуке, Хан Пијеска, Новог Града, Лакташа, Српца, Сребренице и Осмака.
До сада су у Републици Српској сертификована 34 ментора, а бесплатну услугу менторинга добило је  39 привредних субјеката.

rs-crt-29-05-2020-13 21-rs