Бања Лука: Нова прилика за бесповратна средства

Привредни субјекти из Босне и Херцеговине и Шведске са иновативним пословним идејама, производима или услугама које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ, имају нову прилику добити бесповратна средства из Challenge фонда у оквиру 3. позива за пријаву апликација.

За потенцијалне апликанте на располагању је буџет чији је индикативни износ 480.000 ЕУР, а рок за достављање апликација је 28. децембар 2023. године до 16 сати.

За потенцијалне кориснике из категорије стартуп-а, који су регистровани најмање 6 мјесеци, а најдуже двије године, предвиђен је максимални износ гранта до 10.000 ЕУР, док је за кориснике из категорије зрелих привредних субјеката до 250 запослених, који послују двије године и више, максималан износ грант средстава до 30.000 ЕУР. Апликанти су обавезни обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта. Период имплементације пројекта не може трајати краће од три мјесеца и дуже од 12 мјесеци.

Могућност пријављивања на јавни позив проводи се искључиво путем онлине аплицирања на електронски систем за аплицирање и евалуацију (eMSAE) који се налази на веб страници www.c2c.ba, гдје је доступан и Водич за апликанте, који је саставни дио Апликативног пакета. Апликације које буду достављене путем поште (штампана форма), путем факса или на неки други начин, неће бити узете у разматрање, нити ће бити предмет оцјењивања.

У оквиру претходна два позива, из Challenge фонда су одобрена грант средства у износу 941.000 ЕУР за 38 привредних субјеката, преноси РАИС.

Пројекат Challenge to Change 3.0 је трогодишњи пројект укупне вриједности 3 мил ЕУР, који финансира Шведска. Пројект имплементира Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА у партнерству са Агенцијом за развој предузећа ЕДА. Партнер у пројекту је и Регион Остерготланд, Источна Шведска.

извор: ba.ekapija.com