Бања Лука: Оборени сви рекорди посјећености

Бањалука је за вријеме новогодишњих празника и у протеклој години оборила све рекорде посјећености, речено је Срни у градској Туристичкој организацији.
Виши стручни сарадник за односе са јавношћу у овој организацији Бранка Бранковић истакла је да је новогодишњи концерт Жељка Самарџића у недјељу, 31. децембра, окупио око 30.000, а и на концерту Лепе Брене за репризу било је више од 35.000 људи.

Бранковићева је нагласила да су смјештајни капацитети два дана прије и послије Нове године били попуњени, те да је Бањалука у недјељу, 31. децембра, када је температура ваздуха била 19 степени Целзијусових, била препуна људи.

“Готово иста температура ваздуха је била и за дочек 2023. године, а Бањалука није имала ни половину гостију колико их је виђено на градским улицама у недјељу, 31. децембра. Славље је почело у поподневним часовима, бањалучке баште су биле препуне, могли су се чути различити језици од крајњег истока до крајњег запада”, рекла је Бранковићева Срни.

Она је напоменула да посљедње двије до три године нико у Бањалуку не долази на једно ноћење, већ увијек три и више.

“Свједоци смо многих медијских извјештавања да су Бањалуку посјетили људи из далеке Аустралије, Новог Зеланда, скандинавских земаља, Западне Европе, те Тајланда и Кине и осталих земаља”, рекла је Бранковићева.

Она је истакла да је у Бањалуци током 11 мјесеци ове године оборен рекорд са регистрованих 159.485 ноћења или 21,12 одсто више у односу на рекордну 2022. годину, када их је било 131.676, те је забиљежено и 105.466 долазака или 24,16 одсто више него лани.

“Очекујемо да ће званична статистика, која ће бити крајем јануара за децембар показати да су наша очекивања о тенденцији раста, броју долазака и ноћења били исправни”, рекла је Бранковићева.

Извор: СРНА