Бања Лука: Одржан други модул Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању

Други модул у оквиру Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању одржан је 12. и 13. марта ове године у Развојној агенцији Републике Српске. Тема модула било је „Пословно планирање са освртом на лекције научене из претходног искуства“, а предавач Драган Глигорић, професор на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Кандидати који учествују у програму током два дана обуке учили су о предностима пословног модела у односу на традиционални бизнис план; изради пословног модела – CANVAS; идеји за иновирање пословног модела, SWOT анализу, детаљан нацрт пословног плана; тестирање пословног модела, концепт „MVP“ и Lean прилаз, као и  процес поновног покретања предузећа.

Програм подршке предузетницима са потешкоћама у пословању реализује Развојна агенција Републике Српске у оквиру пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији“ – DanubeChance2.0, који суфинансира Европска унија из фондова  ERFD, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма.

Циљ програма је пружање подршке предузетницима у превенцији кризе, стварању  могућности поновног покретања пословне активности, информисању о алтернативним изворима финансирања и промоцији предузетништва „друге шансе“.

Овај бесплатан вид подршке намјењен је почетницима у пословању, предузетницима са потешкоћама, као и онима који желе да поново  покрену посао након неуспјеха.