Бања Лука: Одржана посљедња обука у оквиру „Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању“

Једанаест предузетника из Бање Луке, Градишке, Модриче, Приједора и Вишеграда завршило  је данас онлајн обуку под називом „Законодавство“ коју је организовала Развојна агенција Републике Српске у оквиру „Програма  подршке предузетницима са потешкоћама у пословању“.

У оквиру ове обуке полазници су имали прилику да чују више о правној форми пословања и радним односима, Закону о стечају, Закону о ликвидационом поступку и Закону о добровољном споразумном финансијском реструктурирању, те размјене своја искуства.

Иако је обука одржана онлајн због актуелних мјера које су на снази ради пандемије вируса корона, сви учесници су изразили задовољство квалитетом и садржајем реализоване обуке, знањима која су стекли, као и конкретним савјетима које су добили а који се односе на проблеме са којима се сусрећу у свом пословању.

Иначе, Програм подршке предузетницима са потешкоћама у пословању РАРС организује у оквиру пројекта ,,Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање ”друге шансе”  предузетницима у Дунавској регији”- DanubeChance2.0, који суфинансира Европска унија из фондова ERDF, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма. Циљ програма је пружање подршке предузетницима у превенцији кризе, стварању могућности поновног покретања пословне активности, информисању о алтернативним изворима финансирања и промоцији предузетништва ”друге шансе”.

Током Програма одржана су укупно четири предвиђена модула на теме: Зашто почети испочетка, Пословно планирање са освртом на лекције научене из претходног искуства, Приступ финансијама за оне чији пословни план није успио и Законодавство.

Учесницима који буду заинтересовани ће у даљим активностима бити пружена савјетодавна подршка у циљу превазилажења потешкоћа које имају у свом пословању