Бања Лука: Одржана сједница градског економског савјета

Прва сједница Савјета за економска питања и развој одржана је 28. марта у Градској управи. Савјет је на конститутивној сједници разматрао Пословник о раду Савјета, Нацрт Акционог плана запошљавања на подручју града Бањалуке за 2017. годину и Нацрт Програма кориштења подстицајних средстава за самозапошљавање и за унапређење продуктивности и конкурентности привредника на подручју града у функцији запошљавања у 2017. години.
Усвојен је Пословник о раду, а о осталим тачкама дневног реда Савјет ће доставити сугестије Одјељењу за привреду.
Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао сједници Савјета, упознао је присутне о пројектима градске власти, који су усмјерени на побољшање привредне климе у граду.
Градоначелник Радојичић формирао је Савјет за економска питања и развој као радно тијело које се бави питањем праћења и анализе стања у области привреде и запошљавања, буџета Града и другим питањима локалног економског развоја. Савјет има 11 чланова, а то су: Бојан Рисовић, предсједник, Раденко Комљеновић, замјеник предсједника, Саша Тривић, Дарко Партало, Ведран Пушић, Маринко Умићевић, Небојша Нинић, Раде Бабић, Далибор Шајић, Николас Пени и БоркоТорбица.

Извор: Град Бања Лука