Бања Лука: Отворен Трећи пословни форум менаџера РС

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић отворио је данас у Народном позоришту Републике Српске Трећи пословни форум менаџера Републике Српске.
Радојичић је поручио да ће градске власти, са своје стране, увијек подржавати манифестације овог типа, свјесне потребе за сталним развијањем едукације.
Он је нагласио да је систем организације посла, било да је ријеч о јавном или приватном сектору, са развојем нових технологија, данас умногоме промјенио у односу на ранији период, те се из тог разлога намеће стална потреба додатаних едукација, попут данашњег скупа.
– Ако говоримо о јавном сектору, градске власти су за ова четири мјесеца прошла већ кроз двије реорганизације, с циљем да, умјесто устаљеног начина рада, прихватимо нове метода рада, што између осталог подразумијева и увођење пројектних задатака – навео је Радојичић.
С тим циљем, навео је Радојичић, у Градској управи је ових дана уведен управо овакав метод рада. То је, у првом таласу, како је навео, довело до формирања посебних тимова за реализацију 30-так пројектних задатака.
– Наш основни циљ је да постигнемо добар резултат – казао је Радојичић. Он је додао да је Град, у исто вријеме, предузео низ активности на ребрендирању градског имиџа, али и сопствених приоритета.
Према његовим ријечима, то подразумијева низ промјена у градским приоритетима, укључујући окретање према развоју производних предузећа, као додатном јачању сектора туризма и културе, што се ових дана манифествовало и кроз улазак у трку за освајање кандидатуре Европске пријестонице културе 2024. године.

Извор: Град Бања Лука