Бања Лука: Подстаћи производњу и инвестиције у пољопривреди

На састанку представника Асоцијације за рурални развој /АРД/ Задружног савеза и кровних удружења пољопривредних произвођача из Српске подржана је кампања да минимални износ подстицаја за развој пољопривреде и села буде шест одсто домаћих буџетских прихода Српске за наредну годину.
Из АРД-а наводе да је то и предвиђено Законом о обезбјеђењу и усмјеравању средстава за подстицање развоја пољопривреде и села.
– Подстицајна средства треба адекватно расподијелити за директну подршку производњи и инвестиционим улагањима. Приједлог расподјеле аграрног буџета треба донијети уз активно учешће свих заинтересованих страна – саопштено је из АРД-а, која ће наредна два мјесеца проводити ову кампању.
Из ове бањалучке асоцијације додају и да би исплата подстицаја требала бити редовна у законом и другим актима предвиђеним роковима.
Састанку, који је одржан јуче у Бањој Луци су, уз представнике АРД-а, присуствовали представници Савеза удружења пољопривредних произвођача Српске, чланови управног одбора Задружног савеза и челни људи Одбора пчелара и произвођача пчеларске опреме при Подручној привредној комори Бања Лука.
Из АРД-а су најавили да ће у оквиру кампање наставити да прикупљају писма подршке удружења пољопривредних произвођача и задруга из Српске, као и да ће организовати низ јавних догађаја.

Извор: СРНА