Бања Лука: Позив студентима на DIH IDEMO Hackathon

Дигитални иновациони хаб IDEMO позива студенте Електротехничког факултета и Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци на DIH IDEMO HACKATHON.

Hackathon ће се одржати 1. и 2. марта у просторијама Електротехничког факултета, ул. Патре 5 у Бањој Луци. Фокус Hackathona је на примјени информационих технологија у дрвопрерађивачком и металопрерађивачком сектору. Hackathon ће окупити студент различитих усмјерења који ће имати прилику практично примијенити знања, али и добро се забавити са колегама.

Кроз 24 сата, укључени тимови ће кроз израду wеб, мобилних и десктоп апликација радити на рјешавању проблема с којима се сусрећу локална предузећа из споменутог сектора. Све ће започети презентацијом ових изазова, а наставиће се тимским радом на креирању софтверских рјешења. Сви тимови ће на располагању имати менторе који ће им помоћи у отклањању свих недоумица током самог хацкатхона. Своја рјешења тимови ће презентовати пред стручном комисијом која ће изабрати најбоље тимове.

DIH Idemo hackathon почиње у петак, 01.03.2024. године у 15 часова и 30 минута регистрацијом свих учесника. Програм започиње у 16 часова свечаним отварањем од стране организатора и партнера те представљањем основних правила хацкатхона.

На хацкатхону ће бити представљен проблем: Евиденција радног времена и контрола приступа просторијама

Пријављени тимови морају испуњавати сљедеће критеријуме:

  1. Сви чланови тима морају бити студенти;
  2. Барем један члан тима мора бити студент Елекротехничког факултета;
  3. Број чланова по тиму је 4.

Пријавни образац се састоји од сљедећих питања:

  1. Назив тима
  2. Контакт е-маил адреса
  3. Контакт телефон
  4. Име и презиме сваког члана тима
  5. Факултет сваког члана тима
  6. Година студија сваког члана тима
  7. Напомена

Образац можете попунити ОВДЈЕ. https://forms.gle/HVXTKXyEqgZr9VBY6

Сви учесници су слободни остати у просторијама Елекротехничког факултета Бања Лука током цијелог трајања догађаја, укључујући и ноћ.

За побједничке тимове су обезбијеђене награде од стране организатора.

DIH IDEMO је подржан у оквиру пројекта EU4DigitalSME, који заједнички финансирају Европска унија и Савезно министарство за економску сарадњу и развој Савезне републике Њемачке (BMZ), који је усмјерен на успостављање и подршку развоју дигиталних иновационих хабова (DIH) у Босни и Херцеговини. Пројекат имплементира Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).