Бања Лука: Привредницима представљене услуге карго центра

“Аеродроми Републике Српске” и Привредна комора Српске презентовали су јуче у Бањалуци домаћим привредницима предности Карго центра Аеродрома и услуга карго транспорта.
Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је да је прошле године направљен велики искорак у броју путника који су превезени са Аеродрома у Бањалуци, а да привредници очекују да се направи додатни искорак када је ријеч о Аеродрому путем карго транспорт.

“Знамо да привреда очекује да промет робе буде брз и ефикасан, то је нешто што се поставља у наредном периоду”, рекао је Ћорић новинарима прије презентације Карго центра.

Вршилац дужности директора предузећа “Аеродроми Републике Српске” Наталија Тривић рекла је да Аеродром Бањалука од 2018. године интензивно саобраћа према различитим дестинацијама Европе, али и пружа услуге Карго центра који омогућава промет робе путем авио саобраћаја.

“Данас имамо за циљ да привредницима Републике Српске представимо наш Карго центар који је завршен 2021. године и који има комплетне капацитете како би могао привредницима да буде на услузи по питању превоза робе путем авио саобраћаја”, навела је Тривићева.

Она је додала да и крак ауто-пута ка Аеродрому, чија би градња требала почне до краја године, додатно ствара стимуланс за развој Карго центра и превоз робе авио саобраћајем.

Тривићева је навела да привредници могу своју робу складиштити у Карго центру и обавити сву потребну процедуру за транспорт робе.

Говорећи о пословању “Аеродрома”, Тривићева је рекла да су прошле године забиљежили 350.000 путника, а да ове године очекују да ће услуге Аеродрома користити око пола милиона путника.

Она је навела да је приоритет развоја Аеродрома проширивање инфраструктуре за пријем и отпрему путника.

“Управо сада се ради на преговарању нових линија за март наредне године”, навела је Тривићева.

Представник шпедиције “Ћиамбела” Бањалука Маја Дружић рекла је да би њиховим клијентима било изузетно значајно убрзавање протока робе путем карго саобраћаја.

Извор: СРНА