Бања Лука: Разговарано о актуелним активностима пројекта DanubeChance2.0

Трећи састанак политичког и техничког савјетодавног одбора, у оквиру пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији“ – DanubeChance2.0, одржан је данас у просторијама Развојне агенције Републике Српске. Поред представника РАРС, састанку су присуствовали представници Министарства привреде и предузетништва, АПИФ-а и Градске развојне агенције Бања Лука.

Чланови политичког савјетодавног одбора упознати су са активностима пројекта који се односе на припрему документа Стратегија предузетништва „друге шансе“ у Дунавској регији, као и активностима на провођењу Регионалног акционог плана за пружање „друге шансе“ предузетницима у Републици Српској.

Са члановима техничког савјетодавног одбора разговарано је о резултатима проведеног Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању, активностима на провођењу Регионалног акционог плана плана за  пружање „друге шансе“ предузетницима у Републици Српској, те припреми Стратегије предузетништва „друге шансе“ у Дунавској регији.

Циљ пројекта DanubeChance2.0 је развијање политика „друге шансе“ предузетницима, као и развој практичних рјешења за побољшање предузетничког учења и културе да би се избјегао „губитак предузетничког потенцијала“ и превазишла „стигматизација“ предузетника који су банкротирали у Дунавској регији.

Циљна група су предузетници чији први пословни подухват није успио, али су спремни за нови почетак, затим  креатори политика и  доносиоци одлука, те институције које су укључене у процес подршке предузетницима и  развој предузетништва.

Пројекат DanubeChance2.0 суфинансира Европска унија из фондова ERFD, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма. У пројекту учествује Развојна агенција Републике Српске, као један од 17 партнера из 11 земаља дунавске регије, и једини партнер из БиХ и Министарство привреде и предузетништва као придружене партнер.