Бања Лука: Учествујте на Првом сајму предузетништва жена

Привредна комора Републике Српске позива привреднице из Српске да у својству излагача учествују на Првом сајму предузетништва жена у Републици Српској, који ће бити одржан 14. новембра 2019. године, од 10 до 17 часова, у Каменој кући тврђаве Кастел, у Бањалуци.

Циљ овог сајма, који организује Привредна комора Републике Српске у сарадњи са подручним привредним коморама, јесте промоција производа и услуга домаћих привредних друштава и предузетника којима руководе жене или су у власништву жена, као и промоција успјешних пословних подухвата, те повезивање и комуникација са потенцијалним и постојећим пословним партнерима.

Излагање на сајму је бесплатно, а сваки излагач имаће на располагању сто и столице на изложбеном простору до три метра квадратна.

На Сајму предузетништва жена биће представљено око 50 привредних друштава, првенствено чланица савјета за женско предузетништво у Коморском систему Републике Српске, али и друга успјешна привредна друштва под руководством или у власништву жена.

Овим догађајем, који ће се организовати сваке друге године, желе се створити услови за развој сарадње и умрежавање са предузетницама на националном, регионалном и међународном нивоу.

Сајам се организује у оквиру пројекта „ППЖ РС – Подршка предузетништву жена Републике Српске” којег проводи Коморски систем Републике Српске. Давалац гранта за реализацију пројекта је „ЕДА – Агенција за развој предузећа“ из средстава СИЕМ, а у оквиру пројекта „Европски оквир за развој стратегија и политика за МСП у БиХ – СБА БиХ“ који финансира Сида путем Амбасаде Шведске у БиХ. Циљ пројекта је унапређење мјера за подршку развоју предузетништва жена у Српској, јачање улоге савјета за женско предузетништво у Коморском систему, унапређење свијести предузетница о предностима учешћа у раду савјета и учешћа у активностима које организују савјети, те осигурање континуиране подршке за повећање конкурентности и умрежавање жена на националном, регионалном и међународном нивоу.

Више информација о сајмуј потражите ОВДЈЕ