Бања Лука: Завршене обуке за завариваче и алатничаре

Bravar Zavarivac

Градска развојна агенција Бања Лука, као имплементатор пројекта „Интеграција незапослених особа на тржиште рада уз помоћ ЛПЗ Бања Лука“ заједно са партнерима на пројекту, Машинским факултетом и предузећима ELAS Metalexpert d.o.o. i Mandeks Molding d.o.o. организовала је обуку за незапослена лица пријављена на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске. Теоријски и практични дио обука извођен је по програмима оспособљавања Завода за образовање одраслих Републике Српске и трајао је од 08.06. до 14.09.2022. године. Обука је била потпуно бесплатна и организована је за 6 заваривача TIG поступком и 6 алатничара.

Обука је завршена у сриједу одржавањем завршног теста – атестирањем за све полазнике у предузећима ELAS Metalexpert d.o.o. i Mandeks Molding d.o.o. Полазници обука ће добити цертификат о стеченом звању, а од укупно 12 полазника, 9 ће одмах бити запослено у предузећима.

Локално партнерство за запошљавање Бања Лука је једно од 20 успостављених у земљи у оквиру пројекта “Подршка Европске уније локалним партнерствима за запошљавање – Фаза ИИ” (LEP II), којег Европска унија финансира с 4 милиона еура, а проводи Међународна организација рада (MOR). Овај пројекат има за циљ да допринесе побољшању прилика запошљавања у локалним заједницама дајући подршку развоју локалних партнерстава за запошљавање као партнерски успостављених механизама за тржиште рада који осигуравају приступ формалном запошљавању на локалном нивоу. За више информација о пројекту LEP II, посјетите www.partnerstvo.ba  и канале друштвених мрежа (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Извор: ЦИДЕА