Бијељина: Добит “Demine Solutions” 20 мил КМ

Фирма Демине Солутионс из Бијељине од почетка регистрације до краја прошле године, дакле само у осам мјесеци приказала је нето добит од око 20,1 мил КМ, са прометом од око 22,8 мил КМ и 15 запослених.

Фирма је регистрована у Бијељини почетком априла 2019. године са оснивачким капиталом од једне КМ. Оснивач је физичко лице из Београда, а претежна дјелатност је прикупљање опасног отпада.

По приказаном профиту се налазе на деветом мјесту међу привредним субјектима.

Чиме се то тачно баве и како су успјели у тако кратком периоду да остваре овакав резултат? На ова питања портал Српскаинфо добио је кратке, писмене одговоре од директора фирме посредством правног заступника, Милоша Стевановића.

– Компанија Демине Солутионс је специјализована фирма за извођење радова за уклањање неексплодираних убојитих средстава (УXО), деминирање и отклањање посљедица рата. Опредијелили смо се да сједиште наше компаније буде у Бјељини, јер су наши експерти већином из Републике Српске – рекао је Милош Савкић, директор компаније.

Додаје да компанија не обавља дјелатност на територији БиХ, већ у региону, а, како тврди, посједује и огранке на Блиском Истоку, у Ираку и Уједињеним Арапским Емиратима.

– У плану су значајна улагања у специјализовану опрему и кадрове, јер планирамо ширење својих операција на постојећим тржиштима, као и освајање нових – поручује кратко Савкић.

Извор: ba.ekapija.com