Бијељина: Почела израда пројекта нове пословне зоне

Представници Одјељења за просторно уређење града Бијељине, Дирекције за изградњу и развој града и компаније НСГ рент из Зворника потписали су уговор у вриједности од 15.344 КМ о изради урбанистичког пројекта “Пословни, комерцијално-административни центар” у градском језгру код зграде суда у Бијељини.

Градска управа је наручилац, Одјељење за просторно уређење носилац припреме, Дирекција носилац израде, а НСГ рент инвеститор у изради урбанистичког пројекта и власник површине од 0,28 хектара, на коју се пројекат односи. Површина се налази на углу улица Николе Тесле и Вука Караџића, односно на раскрсници поред Основног суда, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Ова локација је у градском језгру, а у оквиру ње већ дуги низ година постоје стари објекти у Улици Николе Тесле који трпе честе санације и реконструкције, те привремени монтажни киосци оријентисани на Улицу Вука Караџића.
Урбанистички пројекат у оквиру Регулационог плана Центар града даће потпуно нови изглед овој атрактивној локацији, са акцентом на пословање, и створиће неопходне услове за изградњу објеката, инфраструктуре и уређења простора на одговарајућем нивоу и према потребама града, наведено је у саопштењу.

Извор: ba.ekapija.com