Бијељина: Подстицаји за 77 привредних субјеката

Развојна агенција града Бијељина спровела је прошле године пет јавних позива на које се пријавило 100 привредних субјеката, а право на подстицај остварило је њих 77.
Први јавни позив односио се на развој постојећих малих и средњих предузећа. Реализован је у мају 2023. године, на којем су четири привредна субјекта остварила право на укупно 33.500 КМ подстицајних средстава, речено је Срни у овој агенцији.

Други јавни позив је реализован у мају, а односио се на жене-предузетнице. Право на подстицај у укупном износу од 11.700 КМ остварила су три привредна субјекта.

У августу је спроведен и трећи јавни позив за развој предузетника када је 28 привредних субјеката остварило право на подстицај у укупном износу од 130.600 КМ, односно њих 16 за набавку основних средстава за рад и 12 по основу нових запошљавања.

Четврти јавни позив за самозапошљавање младих до 35 година реализован је у октобру прошле године, а подстицаји у укупном износу од 196.000 КМ остварило је за 37 привредних субјеката.

Пети јавни позив се односио на подстицај развоја новооснованих привредника на подруцју града Бијељина. Укупна подстицајна средства износила су 24.200 КМ, а пет привредних субјеката остварило право на подстицај.

Извор: СРНА