Брчко: Усвојена одлука за исплату средстава привредним субјектима којима је обустављен рад

Влада Брчко дистрикта БиХ одржала је данас трећу редовну сједницу на којој је усвојила Приједлог одлуке о издвајању новчаних средстава по Програму мјера за помоћ привредним субјектима у Брчко дистрикту БиХ у вези са забраном рада због пандемије корона вируса, у укупном износу од 378.235,24 КМ.

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић је рекао да је ријеч о забрани рада у току прошле године и то периоду од 1. до 15. децембра.

„Новац ће бити исплаћен за око 190 привредних субјеката у којима је запослено око 860 радника. Ради се о дјелатностима које су биле обухваћене одлуком о забрани рада Штаба за заштиту и спашавање и у наредним данима ћемо ову одлуку реализовати“, додао је Гудељевић.

Чланови Владе усвојили су данас и Приједлога закључка о давању сагласности за додатну исплату новчаних средстава за конзултантски споразум „Лука Брчко“ као и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о именовању чланова Јединице за имплементацију пројекта „Лука Брчко“.

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је на трећој редовној сједници Приједлог одлуке о измјени Одлуке о именовању комисије за израду стручног мишљења у поступку легализације бесправно изграђених грађевина и усвојила Закључак којим је примила к знању Нацрт закона о измјенама Закона о планирању, пројектовању и развоју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, предложеном од стране групе посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ.

Усвојен је и Приједлог закључка о давању сагласности на Информацију о документу „Смјернице и протоколи за здравствену заштиту од ЦОВИД-19 у туризму“ те примљен к знању Квартални извјештај о раду предсједника Управног одбора Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта БиХ.

Чланови Владе усвојили су Приједлог закључка о Нацрту меморандума о разумијевању између Вијећа министара БиХ и Владе Хашемитске Краљевине Јордан у сарадњи у подручју младих те Приједлог закључка о давању сагласности на Приједлог одлуке о врсти и висини накнаде за рад у Комисији за израду пројектно-техничке документације за успоставу интегралне информатизације здравственог система Брчко дистрикта БиХ.

Извор: Влада Брчко дистрикта