Брод: Цертификати за 22 заваривача

Начелник општине Илија Јовичић данас је подијелио атесте за 22 заваривача, која су положили обуку. Општина Брод је учествовала у суфинансирању обуке полазника овог курса, за шта је из буџета издвојено 80.000, 00 КМ.
Полазници су обуку обављали у предузећу „Бакара“, а општина је суфинансирала обуку сваког кандидата са 2.500,00 КМ, док је кандидат дужан платити 500,00 КМ.
Начелник општине Илија Јовичић рекао је да је Општина, упркос сложеној финансијској ситуацији, пронашла начин како подстаћи и помоћи младима. Он је додао да су ови млади момци који су завршили обуку, нова радна снага и могу конкурисати за посао било гдје,  али наравно прво у Броду.
Власник предузећа „Бакара“  Жарко Јаћимовић истакао је да, на тржишту рада влада велико интересовање за квалитетним заваривачима, додајући да је увјерен како ће многи од полазника пронаћи посао врло брзо.
Подијели цертификата   присуствовао и власник предузећа „Монтажа“ Ђуро Ђаковић из Славонског Брода, Божидар Ћорић, који је истако да је веома ријетко имао ситуације да је општина уложила средства у школовање људи, за она занимања која ће им сутра омогућити егзистенцију, те је додао да је ово једна нова идеја.
Општина Брод суфинансира обуку 32 заваривача, данас је цертификат примило 22 обучена кандидата, а остали ће цертификат накнадно преузети.
У наредном периоду општина Брод планира још неколико циклуса  суфинансирање обуке завариавача, у зависности од заинтересованости.
Извор: Општина Брод