Брод: Заједнички до потенцијалних инвеститора

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић са сарадницима посјетио је јуче општину Брод гдје је са начелником Илијом Јовичићем разговарао о привредним потенцијалима ове локалне заједнице, као и могућностима за сарадњу са Развојном агенцијом Републике Српске.

„Посјетили смо данас пословну зону Скеле, површине 10 хектара у оквиру које се већ гради једна производна хала. Ово је значајан потенцијал нарочито ако се има у виду стратешка географска позиција општине Брод и сигурно ће бити интересантна потенцијалним инвеститорима“, рекао је приликом посјете пословној зони директор Ђукић.

Он је начелника Јовичића упознао са активностима које РАРС проводи у оквиру нове надлежности а које се односе на привлачење и реализацију улагања што је значајно и за општину Брод.

„Развојна агенција Републике Српске успоставила је модеран информациони систем захваљујући којем ћемо учинити видљивијим инвестиционе локације које има Република Српска, а такође радимо на подизању видљивости домаћих предузећа која имају капацитет да буду добављачи постојећим и потенцијалним инвеститорима кроз базу локација и базу добавЉача. Пословна зона Скела већ се налази у тој бази и у наредном периоду заједно ћемо радити на промоцији понуде коју има ова али и друге локалне заједнице у Српској“, рекао је Ђукић.

Након посјете пословној зони, представници РАРС посјетили су и средњу мјешовиту школу у Броду која је недавно набавила ЦНЦ машину за извођење праксе. Директор Ђукић изразио је задовоЉство што су локалне заједнице и образовне установе препознале важност унапређења квалитета ученичке праксе јер ће то олакшати њихово запослење након завршетка школе а послодавци ће добити обучен кадар који ће одмах моћи да се укључи у производни процес. Он је додао да ће Развојна агенција Републике Српске финансирати набавку неопходног алата вриједности 2500 евра како би кабинет практичне наставе био потпуно опремљен за квалитетно провођење праксе.

Разговарано је и о могућностима учешћа у пројектима у области прекограничне сарадње.

dsc01230 dsc01251