Добој: Подршка најбољим стартапима

У Добоју су јуче потписани уговори о финансирању два пословна пројекта од по 5.000 КМ, која су оцијењена као најбоља на конкурсу за подршку стартап пројеката младих.
Небојша Петрић потписао је уговор о проширењу понуде и набавци основних средстава за рад књижаре “Логос букс”, која је основана 5. маја и запошљава два радника.

За пројекат Сервис за чишћење и одржавање објеката “Пацка” уговор је потписао Миодраг Петровић, који је навео да са радом почиње са два радника, и да без обзира на постојећу конкуренцију, потражње за овом услугом има довољно на тржишту.

Директор Удружења тренера за развој конкурентских предузетника ЦЕФЕ-а Зоран Колунџија истакао је да идеја и није најважнија да би посао опстао на тржишту, колико знање, обука и подршка.

Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић навео је да је ЦЕФЕ програм у Добоју оправдао очекивања и да ће Градска управа наставити да подржава овакве и сличне пројекте.

Директор добојске Градске развојне агенције Алекса Мирчетић рекао је да су ове две пословне идеје задовољиле тражене критеријуме од укупно њих 15, колико их се пријавило на трећи јавни позив Програма подршке предузетништву у Добоју.

Према његовим ријечима, по завршетку и трећег позива кроз овај програм подржано је отварање укупно шест предузећа са више од 12 радника.

Градска развојна агенција Добоја и ЦЕФЕ БиХ потписали су 30. марта уговор о сарадњи и удруживању средстава од укупно 30.000 КМ, намијењених за реализацију програма подршке младим стартап пројектима.

По 15.000 КМ обезбиједили су град Добој посредством Градске развојне агенције и ЦЕФЕ БиХ.

Извор: СРНА