Дрвене играчке спремне за тржиште

Татјана (21) и Ненад Васић (22) из Теслића, дизајнери

Татјана (21) и Ненад Васић (22) из Теслића, дизајнери и произвођачи играчака од дрвета, након побједе у “Startup akademiji” пројекта Иновационог центра Бањалука планирају да региструју и прошире производњу. То им је омогућила награду од 10.000 КМ и улазак у пословни инкубатор ИЦБЛ.
– Ово је трећи пут да од јула прошле године учествујемо на такмичењима и уз помоћ ментора успјели смо да развијемо и усавршимо идеју. Наша идеја може да се пласира на тржиште, сада можемо ући у фазу регистрације и покушати да се пробијемо на страна тржишта – рекао је јуче Ненад Васић.
Бренд “Sklopy Toys”, играчке које код дјеце развијају моторичке способности, настао је у столарској радионици која је породична традиција.
– Увидјели смо да има доста отпада од дрвета које је првокласно и покушајем искориштавања дошли смо на идеју да производимо едукативне играчке које смо током такмичења усавршили – кажу ово двоје креативаца.
Осим дрвета, користе и природне боје, које су намјенске за играчке, пертле које су такође домаће производње и задовољавају еколошке стандарде. Играчке из “Sklopy Toys” предвиђене су за предшколски и рани школски узраст, а дневно их Васићи засад праве двадесетак. Послове брат и сестра подијели тако што је Татјана задужена за финалну обраду, дизајнирање играчака и представљање јавности, док Ненад ради на производном процесу, усавршавању играчака, те менаџерске послове. Они планирају да свој бизнис презентују и на другим оваквим такмичењима, од који су засад извјесни у Новом Саду, Љубљани и Загребу. Овим играчкама задовољне су, како кажу, и стручне особе које се баве васпитањем дјеце.

                                                                                 извор: Независне новине