Источно Сарајево: Нова група полазника учи како припремити и успјешно реализовати развојни пројекат

Семинар о теми „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“ за нову групу полазника са подручја града Источно Сарајево, почео је данас.

Семинар организује Развојна агенција Републике Српске с циљем обуке запослених у јединицама локалне самоуправе и локалних развојних агенција, институција, јавних предузећа и невладиних организација који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката.

Учесницима ће бити пружена могућност да, кроз рад у групама, припреме пројектне приједлоге према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције. Сви полазници ће имати прилику да се упознају и о Закону о јавним набавкама БиХ и ПРАГ процедурама.

Након ове обуке, јединице локалне самоуправе и институције добиће оспособљен кадар, који у складу са потребама може самостално или у пројектном тиму да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у БиХ.

До сада је Развојна агенција Републике Српске реализовала 34 циклуса ове обуке за 619 представника локалних заједница, локалних развојних агенција и других институција широм Републике Српске.