Котор Варош: Побољшати услове пословања

Привредним субјектима на подручју општине Котор Варош и потенцијалним будућим инвеститорима неопходно је омогућити побољшане услове пословања, јер само заједничким напорима општинске управе и инвеститора може се додатно оснажити повољан привредни амбијент, сагласни су у оцјени чланови Привредног савјета ове локалне заједнице.
Састанку, који је одржан јуче, присуствовао је и секретар Привредне коморе РС Александар Љубоја, који је истакао да ће сви закључци са претходна три састанка овог тијела ући у документ Приједлог мјера економске политике у 2017. години, што је од великог значаја у ситуацији када је општина Котор Варош на добром путу да добије БФЦ сертификат.
– Процес сертификације захтијева испуњавање одређених критеријума, а с обзиром на велику запосленост у овој општини и константна улагања страних инвеститора, те отварање нових производних погона, постоје сви предуслови да Котор Варош постане још једна у низу општина са БФЦ сертификатом – истакао је Љубоја.
Начелник општине Далибор Вучановић се захвалио свим привредницима на коректној сарадњи, те истакао да постоје одређени инфраструктурни проблеми са којима се суочавају привредни субјекти, а један од горућих је водоснабдијевање у насељу Шибови.
– Настојаћемо да санирамо мостове који су девастирани на путу према предузећу Сим Техник и да побољшамо напајање електричном енергијом, али снабдијевање водом је већи капитални пројекат који захтијева велика новчана улагања – рекао је Вучановић.
На састанку Привредног савјета разговарало се и о рјешавању проблема у сектору трговине, како би се побољшала контрола рада на црно.

Извор: Општина Котор Варош