Котор Варош: Подршка инвеститорима

kotor varos, ministar klokic

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговарао је са начелником општине Котор Варош Далибором Вучановићем о Програму постинвестиционе подршке инвеститорима у овој локалној заједници.
Министар Клокић је похвалио напоре руководства локалне заједнице око уласка у процес БФЦ сертификације (општине са повољним пословним окружењем) и Afterker пројекат, а на састанку са начелником Вучановићем сагледани су проблеми са којима се сусрећу привредници.
– Котор Варош је прва општина која је достигла предратни ниво запослености у привреди, препознатљиви су по обућарској, дрвној и машинској индустрији, и оно што радује је да се наставља тренд запошљавања – истакао је Клокић.
Према његовим ријечима у Котор Варошу постоје одлични услови за нова улагања, што показују пословања привредних субјеката који су извозно орјентисани.
– Направићемо пресјек стања у 21 општини у Републици Српској, укупно ћемо обићи 50 привредних субјеката, те у сарадњи локалним заједницама рјешавати проблеме са којима се привредници сусрећу, а све у циљу стварања повољног пословног амбијента – закључио је Клокић.
Начелник Вучановић је изразио задовољство што се у овим тешким економским временима отварају нови производни погони на подручју општине, али је неопходно у сарадњи са ресорним министарством ријешити одређене проблеме.
– У питању су увозне таксе, препреке на граничним прелазима и терминалима, регистрација ПДВ броја, али и рјешавање путне инфраструктуре на дионици Котор Варош – Кнежево, чиме би се олакшао транспорт роба и продаја производа – рекао је Вучановић.
Након састанка у општини министар Клокић и начелник Вучановић су обишли привредна предузећа „Дермал“ и „Сим Техник“.
Извор: Општина Котор Варош