Котор Варош: Привредници остварили суфицит у извозу

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан истакао је да је ова локална заједница једна од ријетких у БиХ која има суфицит у извозу захваљујући бројним привредним субјектима који позитивно послују, пренио је сајт Општине Котор Варош.

Сакан је на новогодишњем пријему у петак вече посебно захвалио привредницима који су у овој години остварили запажене резултате и допринијели да се у Котор Варошу смањи број незапослених.

– Сваки наш корак је усмјерен ка томе да створимо амбијент у којем ће сваки грађанин моћи да оствари своја права и живи пристојно. Котор Варош желимо направити сигурним мјестом задовољних и успјешних људи – поручио је Сакан на пријему у Парохијском дому.

Упркос тешким временима, рекао је Сакан, которварошки привредници успијевају да позитивно послују.

– У овој години су реализовани бројни пројекти и општина Котор Варош је испунила услове БФЦ ресертификације, којом је обновила статус општине са повољним пословним окружењем – нагласио је Сакан.

Сакан је рекао да то што општина има БФЦ сертификат говори потенцијалним инвеститорима да је ријеч о локалној заједници, која је оријентисана ка потребама и захтјевима привредника.

Према његовим ријечима, ова локална заједница има развијено предузетничко средиште са великим бројем пословних субјеката у различитим областима пословања, од којих су неки лидери на тржишту, наведено је из Општине.

Извор: ba.ekapija.com