Котор Варош: Регионални сајам привреде, пољоприврде и туризма

Развојна агенција општине Челинац и Подручна привредна комора Бања Лука организују 6. Регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма Котор Варош 2017 под слоганом „Покренимо привреду“, 31. марта и 1. априла 2017. године у Котор Варошу.
Према ријечима директора Развојне агенције општине Челинац Александра Бранковића, централне теме ове године су Инвестициони пројекти енергетског сектора и сектора зелених инвестиција, регионални енергетски пројекти кроз регионалну сарадњу, регионално напредовање, пословни састанци компанија цијелог региона, сарадња по моделу ЈПП (јавно приватно партнерство).
– Обновљиви извори енергије и убрзани развој тржишта енергије из биомасе, али и енергетска ефикасност, као и нови приступ проблематици финансирања пројеката и ЕСЦО уговори, биће актуелне сајамске теме – истакао је и додао да ће се паралелно са овим сајмом одржати сајам пољопривреде, на коме ће излагачи, пољопривредни произвођачи и локалне заједнице упознати посјетиоце са тренутним пројектима и доступним средствима за развој аграра и пољопривреде. Судећи по занимању привредних субјеката на Регионалном сајаму привреде, пољопривреде и туризма „Котор Варош 2017“ очекује се учешће више од 250 привредника и економиста из земље и окружења, представника институција Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Хрватске, Грчке, Кине, Италије, Русије, Њемачке, Швицарске, као и представника бројних амбасада, инвеститора, финансијских и других институција.

Извор: Општина Котор Варош