Козарска Дубица: Нови инвеститор у пословној зони запошљава 100 радника

Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро и власник предузећа “Avrupa” Хасан Ашик потписали су данас уговор о купопродаји три парцеле у пословној зони Липова Греда, на којима ће тај инвеститор из Турске изградити фабрику за производњу стамбених контејнера и монтажних објеката.
– Драго ми је да је од много земаља у којима је могао да обавља свој посао и много зона у БиХ, овај инвеститор изабрао баш нашу пословну зону да на овом простору и у БиХ развије нови бизнис, а нама је битно да то значи запошљавање 100 људи у наредне двије године – рекао је Злојутро.
Он је нагласио да ће, уколико се посао буде одвијао према плану, то предузеће запошљавати и до 300 радника, те додао да ће општина Козарска Дубица и даље бити од помоћи сваком ко жели да инвестира на њеном подручју и запошљава људе.
Власник и дирекор предузећа “Avrupa” Хасан Ашик изјавио је да се то предузеће у Турској бави прозводњом стамбених контејнера и монтажних објеката више од 10 година.
– Када смо истраживали тржиште Европе, дошли смо до закључка да на подручју општине Козарска Дубица, на којем гравитира око 40.000 људи, имамо добру локацију, близину ауто-пута и одговарајућу, квалитетну радну снагу – рекао је Ашик.
Он је нагласио да је у првом контакту, али и у каснијим преговорима, руководство општине исказало подршку, добродошлицу и обезбиједилио потребну помоћ.
– Желимо да овдје запослимо што више добрих радника и да пословање тече према плану – рекао је Ашик и прецизирао да би производња тог предузећа требало да почне за мјесец дана у изнајмљеном простору предузећа “Еко-Бел”, до окончања изградње властите производне хале.
Он је навео да је тржиште за производе обезбијеђено на подручју средње Европе, Њемачке и Француске, а у наредном мјесецу најавио је запошљавање првих радника.
Потписивању уговора присуствали су и замјеник начелника општине Козарска Дубица Драган Јаћимовић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац.