Лопаре: Отворен погон за производњу електроинсталација

Начелник Општине Лопаре Радо Савић обишао је у суботу, 4. маја, новоотворени погон фирме „Смарт систем“ која се бави производњом електроинсталација, а своје производе извозиће на тржиште Швајцарске.
Савић је изразио задовољство јер је отворен још један погон који је извозно оријентисан.
– У посљедње вријеме повећао се број људи из дијаспоре који улажу у родни крај и то је резултирало отварањем нових радних мјеста, али и повећаним извозом – навео је Савић.
Он је додао да овај послодавац већ има уговор о опремању електроинсталација за више од 300 станова у Швајцарској и изразио увјерење да ће извоз фирму подићи на виши ниво.
Власник фирме „Смарт систем“ Горан Новаковић, поријеклом је из Лопара, а живи и ради у Швајцарској.
– Данас смо кренули са производњом системских електроинсталација за станове. За сада смо примили три радника, а до краја године обезбиједићемо још два радна мјеста – рекао је Новаковић новинарима.
Он је најавио да ће сљедеће године проширити производњу са електроорманима.
– Материјал из којег правимо инсталације је увезен из Швајцарске, затим радимо обраду и враћамо назад готов производ – прецизирао је Новаковић.
Заједно са начелником Савићем новоотворену фирму посјетио је и предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској Стојан Стевановић, који је родом из Лопара, предсједник Скупштине општине Миленко Ристић и други представници локалне власти.

Извор: ba.ekapija.com