Од мале радионице до успјешног предузећа

Burkanovic Derventa

Дражен Буркановић, власник предузећа „Дадо“ из Дервенте

Предузеће СЗР “Дадо” из Дервенте, власника Дражена Буркановића, обиљежило је ове године двадесет година успјешног рада. Од мале радионице са три радника, која је почела са радом 1996. године и која је производила ђачке торбе и руксаке, па потом и женске ташне, данас је то предузеће које запошљава седамдесетак радника и бави се производњом горњих дијелова обуће.

burkanovic Derventa2
Предузеће је, поводом овог значајаног јубилеја, посјетио начелник општине Милорад Симић са сарадницима и власнику предузећа и запосленима честитао јубилеј са жељом, како је рекао, да за наредних двадесет година буде три пута више радника.
– Од једне радионице данас је то реномирани партнер страним улагачима. Ово је примјер доброг домаћина и задовољних радника. Господин Буркановић је све ово обезбиједио својим радом заједно са својим менаџментом и својим радницима. Већ данас му фали 1.600 квадрата простора, а то значи нова радна мјеста. У принципу, наша борба и јесте усмјерена на то да одржимо статус општине као средине са најмањом стопом незапослености у БиХ – рекао је начелник Симић и додао да је то могуће са фирмама као што је ова.
Предузеће већ више од 15 година остварује добру сарадњу са фирмом “Тхема” из Градачца, са којом у кооперацији ради за више иностраних купаца од којих је и познати италијански “Тамарис”. Дневна производња је око 500 пари горњих дијелова.
Дражен Буркановић, власник фирме, истиче да су му радници највећи капитал, да за њих нема послова које не могу обавити, али да је присутан проблем са обезбјеђивањем потребног кадра тако да су принуђени да сами себи стварају кадар.
Што се тиче будућих планова, Буркановић каже:
– Све зависи од тржишта и наших партнера, ако наши партнери буду тражили више, ми смо спремни да одговоримо на те изазове, имамо знање, добро обучене раднике – истакао је он. Буркановић наглашава да је остварена коректна сарадња са локалном управом, те да су наишли на разумијевање и да им се излазило у сусрет у рјешавању неких значајних захтјева предузећа.
Извор: Општина Дервента