Модрича: Отворен Сајам привреде  

У Модричи је јуче отворен Сајам привреде на којем је производе и услуге представило 240 излагача из општина и градова Републике Српске, Федерације БиХ /ФБиХ/, Србије, Хрватске и Пољске.
“Сајам привреде Модрича 2022” отворили су начелник општине Јовица Радуловић и амбасадор Норвешке у БиХ Олав Рејнерстен, чија је земља партнер 11. манифестације.

Радуловић је изрази задовољство што се након двије године, због пандемије вируса корона поново одржава Сајам привреде који много значи за привреду Модриче.

“Сајам је прилика привредницима и пољопривредницима да покажу чиме раполажу и да се понуде тржишту”, рекао је Радуловић.

Он је навео да је посебно важно да је земља партнер сајма Норвешка, те да, осим домаћих привредника, учествују и излагачи из Србије, Хрватске и Пољске.

Рејнерстен је рекао да је трећи пут у посљедних неколико мјесеци у посјети Модричи, гдје су успостављене значајне везе између пословних заједница овр општине са партнерима у Норвешкој и земљама у окружењу.

“Видимо да у Модричи постоји потенцијал у области информационо-комуникационих технологија, обновљиве енергије, те дрвне и металске индустрије”, рекао је амбасадор.

Сњежана Вујић, директор Развојне агенције Модрича која је организатор Сајма, рекла је да ће се на манифестацији представити 100 пољопривредника са стоком, пољопривредним производима и механизацијом, те 140 занатлија, власници услужних дјелатности и први пут Норвешко-босанскохерцеговачка асоцијација коју представља Амбасада Норвешке у БиХ.

Сајам се одржава данас и сутра на хиљаду метара квадратних затвореног простора Културно-спортског центра Модрича, 500 метара квадратних изложбеног простора под шатором и 5.000 метара квадратних отвореног простора.

Свечаном отварању сајма присуствовали су и представници Привредне коморе Републике Српске, посланик у Представничком дому БиХ Мирко Шаровић, посланици у Народној скупштини Републике Српске Мара Милошевић, Ристо Марић, Гордана Видовић и Јелена Тривић, као и начелници општина Теслић Милан Миличевић, Шамца Ђорђе Милићевић и Вукосавља Борислав Ракић.

Извор: СРНА