Модрича: Рафинерија уља покренула нову линију за паковање

Рафинерија уља Модрича набавила је, монтирала и пустила у рад нову линију за паковање готових производа која омогућава квалитетније, прецизније и брже паковање, чиме се побољшава конкурентност финалног производа, саопштено је из Оптима групе.

Капацитет нове линије је 2.000 боца (1Л) на сат, а Рафинерија уља Модрича је у овај технолошки процес уложила око 330.000 КМ.

– Савременом линијом повећава се капацитет паковања, створени су услови за паковање различитих врста амбалажа, побољшан је квалитет затварања, етикетирања и збирног паковања (формирање пакета), скраћено је вријеме за подешавање линије приликом преласка на другу врсту амбалаже, те побољшана прецизност пуњења. Такође је омогућено аутоматско испирање система прије преласка на паковање новог производа, чиме је елиминисана могућност контаминације производа – рекли су у Оптима групи.

Набавком нове линије за паковање и претходно извршеном модернизацијом процеса производње моторних и индустријских уља (нови блендинг), заокружен је процес производње и паковања течности за моторе и моторна возила.

Из Оптима групе подсјећају да је у ново постројење за намјешавање уложено преко 13 мил ЕУР, што је Рафинерију уља Модрича сврстало у један од технолошки најнапреднијих аутоматизованих блендинг центара у Европи.

Извор: ba.ekapija.com