Модрича: Рафинерија уља развила нови производ

Рафинерија уља Модрича развила је нови производ, дезинфекционо средство дезинсепт намјењено за техничку дезинфекцију и чишћење радних површина. Како је и најављено прве производне количине Рафинерија је донирала Републичком штабу за ванредне ситуације.
Генерални директор Рафинерија уља Модрича Кирил Ткачев каже да се на производу радило од саме појаве вируса корона, те да је поносан на искусни развојно – истраживачки тим који је за тако кратко вријеме развио ефикасан, а за употребу једноставан производ – дезинсепт.
– Изузетно сам задовољан што смо прве количине, око три и по тоне, нашег новог производа донирали Републичком штабу за ванредне ситуације који ће одредити приоритете у његовој примјени, болнице, Домове здравља и друге здравствене установе. Захвални смо нашим радницима који су својим активним радом учествовали у стварању “дезинсепта”. У овим временима, наш приоритет је здравље наших радника, пословних партнера и купаца – истакао је генерални директор Рафинерије уља Модрича.
Руководилац сектора развоја, испитивања и квалитета производа Бранко Деспотовић је навео да је утврђивање ефикасности производа дезинсепт, против микроорганизама вршено у испитним лабораторијама Ветеринарског института др Васо Бутозан и Института за јавно здравство у Бањалуци.
– За нас је то нови производ. Произведен је у оквиру наших могућности и на основу сировина са којим располажемо. Свјетска здравствена организација прописала је да минимални садржај етанола мора бити 70%. Све друге анализе рађене су у надлежним институцијама. Иначе, ово је 251 производ из палете наших производа – рекао је Деспотовић.
Генерални директор Кирил Ткачев каже да се Рафинерија уља Модрича овом донацијом придружила друштвено одговорном филантропском раду и осталих чланица Нестро групације, те подсјетио да је Оптима Група донирала финансијска средства Универзитетско клиничком центру Републике Српске намјењих за куповину заштитних маски и одјела, Нестро петрол је донирао нафтне деривате Домовима здравља у Модричи, Броду, Бијељини, Требињу, Источном Сарајеву и Бања Луци, док је “нафте Брод донирала концентровано средство за дезинфекцију општини Брод.
Такође, компанија Нестро петрол се још у марту одазвала на позив бањалучког Штаба за ванредне ситуације и обезбједила гориво у виду подршке акцији #НистеСами која се односи на набавку и доставу животних намирница старим и угроженим грађанима.
Ткачев је додао да Рафинерија уља Модрича већ скоро седам деценија послује у Модричи и од самог почетка пословања, увијек је била не само главни привредни покретач општине већ и подршка општини и њеним становницима, својим суграђанима у различитим пројектима, манифестацијама, хуманитарним, спортским и другим активностима.

Извор: ba.ekapija.com