Мркоњић Град: Подршка развоју пољопривреде

Гарантни фонд Републике Српске и Агенција за привредни развој општине Мркоњић Град, јуче су организовали округли сто о теми „Подршка развоју привреде на подручју општина Мркоњић Град, Шипово, Рибник, Петровац, Дринић, Језеро, Источни Дрвар и Купрес, са циљем унапређења привреде и пољопривреде на подручју ових општина. Округлом столу су поред начелника и представника наведених општина, присуствовали привредници и пољопривредници.
Гарантни фонд је основан ради остварења општег интереса који је изражен у пружању подршке развоју предузетништва кроз олакшавање приступа финансијским средствима потребним за обављање пословних дјелатности предузетника (правних и физичких лица) са сједиштем, односно пребивалиштем у Републици Српској.
Дјелатност фонда је издавање свих врста гаранција, супергаранција и контрагаранција, за обезбјеђење дијела обавезе по кредиту или другој финансијској обавези уговореним између предузетника са сједиштем, односно пребивалиштем у Републици Српској, као налогодавца гаранције и дужника по обезбјеђеној обавези, и банке или друге финансијске организације, као корисника гаранције и повјериоца по обезбјеђеној обавези.

Извор: Општина Мркоњић Град