Невесиње: Одржан инвестиционо-пословни форум

У Невесињу је 12.августа отворен први Инвестиционо-пословни форум на којем се окупило око 70 представника компанија из БиХ, регије и дијаспоре.
Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да ће на форуму бити представљени потенцијали, могућности и погодности за улагања у тај крај.
“Данас ћемо представити већ заживјеле пројекте у Невесињу, међу којима су текстилни погон, који су отворили привредници из Црне Горе, као и унапређење пројеката у болници које се ради у сарадњи са /Развојним програмом УН/ УНДП-ом”, рекао је Авдаловић новинарима у ресторану “Буквица” гдје се одржава форум.
Авдаловић је истакао да ових дана треба да буду усвојени нови регулациони планови, а ријеч је о “Шипад Невесињу” и бившој касарни у којој ће бити направљена стамбено-пословна зона, као и зона за културне и спортске садржаје.
Он је изразио очекивање да ће форум дати резултате и да ће они бити видљиви већ наредне године.
Авдаловић је захвалио Развојном програму УН и Амбасади Швајцарске који су подржали пројекте у Невесињу, као и овај форум, те истакао да је циљ да се сваке године у оквиру манифестације “Невесињска олимпијаде” окупе пословни људи из регије и дијаспоре.
Један од привредника на форуму био је Петар Савић из Црне Горе који је најавио да његова компанија планира да у Невесињу отвори погон за производњу браварије, ПВЦ и алуминијских профила.
“То су производи чији ће пласман ићи за Црну Гору и Албанију. У почетку ћемо запослити осам људи, а надам се да почињемо до нове године”, рекао је Савић.
Пословни форум одржава се у оквиру манифестације “Невесињска олимпијада” чије је свечано отварање заказано за вечерас у 21.00 час.

Извор: СРНА