Добој: Одржана петнаеста сједница Привредног савјета

Јуче је у сали Скупштине града одржана 15. сједница Привредног савјета Града Добоја. Уједно била је ово прилика да се градоначелник Добоја Борис Јеринић састане са привредницима уочи Дана града, који се обиљежава 28. јуна, на дан када је име нашег града први пут поменуто у писаним документима 1415. године.

Пред члановима градског Привредног савјета на данашњој сједници нашао се дневни ред са осам тачака. Разматрани су информације везане за подстицајне мјере које је за добојске привреднике припремила Градска управа, затим информација о цијенама и квалитету комуналних услуга у Добоју, као и информација о статусу Просторног плана Града Добоја.

Као и на до сада одржаним сједницама градског Привредног савјета и данас су разматране иницијативе локалних привредника. Представник Занатско предузетничког удружења Града Добој и члан Привредног савјета Радомир Божичковић, образложио је потешкоће у пословању Удружења условљене недостатком средстава за измирење обавеза према техничком секретару Удружења, који би требало бити стално запослено лице. Због изузетно малих остварених прихода по основу плаћања накнаде за рад Предузетничке коморе, Удружење нема довољно средстава за ову намјену из редовног прилива. Због тога се обраћа са молбом да Град пружи подршку финансијску подршку Удружењу у износу од око 15.000 КМ на годишњем нивоу за ову намјену.

Представнику Удружења предложено је да се званичним захтјевом, у којем ће образложити ситуацију и потребе удружења, обрати градоначелнику, који ће потом размотрити могућности да се помогне раду удружења.