Осијек: Пољопривредници и прерађивачи размјењивали искуство

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организовала је за представнике удружења пољопривредних произвођача, произвођаче меса и производа о меса, млијека и производа о млијека, прерађиваче воћа, поврћа и шумских плодова и савјетодавне службе општина Сребреница, Братунац и Милићи студијску посјету породичним пољопривредним газдинствима у Осијеку и околини.
Студијска посјета реализована је у периоду од 15. до 17. новембра у оквиру пројекта „Јавно-приватни дијалог и партнерство“ који Агенција реализује уз подршку УНДП Програма опоравка подручја Сребренице.
Пољопривредни произвођачи и прерађивачи са овог подрчју видјели су овом приликом примјере добрих пракси и размијенили искусва са више привредних субјеката: уљаре „Esseker“ која послује у склопу предузетничког инкубатора БИОС и бави производњом хладно цијеђених уља лана, конопље, љешника, сунцокрета и сл., затим Еко господарством  „Орлов пут“ у Биљу које се бави производњом еколошког поврћа, воћа, љековитог биља и домаћих животиња, ОПГ „Дарио Гето“ из Луга које се бави производњом козијег сира, млијека и јогурта, ОПГ „Алојс Југ“ из Низе које се бави производњом природних сокова из воћа из властитих воћњака, те ОПГ „Ивица Павичић“ из Петријеваца који се бави производњом и прерадом воћа и поврћа са нагласком на ракије.