Приједор: Градска управа добар сервис предузетницима

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић посјетио је прошлое седмице предузеће „ММ-Пластик“ које  је смјештено у индустријској зони „ Целпак“ и том приликом истакао да је онo  добар  примјер  сарадње предузетника и градске управе.
Наиме, ова фирма, која се   бави производњом пластичне галантерије  стартовала је  прије нешто више од десет година са једним запосленим радником  и једном малом машином у  једној просторији у Пословном инкубатору које подржава Агенција за економски развој „ПРЕДА –ПД“ и Градска управа Приједор.
– Мислим да је ово лијеп примјер и другима како  је могућ лијеп начин сарадње између градске управе, Агенције за развој Преда и предузећа у  развоју  од пословног инкубатора до данас ево овдје  развоја даљег предузећа у индустријској зони – изјавио је Ђаковић.
Власник предузећа Драго Мандић потврдио је новинарима да је у међувремену успостављена сарадња са аустријском фирмом „Eurosnap“, те уз повољне услове, које предузетницима нуди градска управа, фирма је у индустријској зони “Целпак” купила локацију, на којој је изградила нови пословни објекат површине 450 квадратних метара у који се преселила прошле године.
– Фирма сада име девет великих машина за брозгање пластике,  погон за дизајн и сито штампу, те запошљава 16 радника – изјавио је Мандић.
Он је додао да је у прошлој години произведено  преко 1,3 милиона разних пластичних позиција, од којих је преко 90 посто пласирано на страно тржиште, а да се само један мали  дио продаје на домаћем тржишту.
– За ову годину смо имали негдје око 750.000 носача за аутомобилске таблице , и имали смо  250.000 лајсни које иду на те носаче и поред тога још неких око 300.000 других јединица, дакле негдје око милион и 300.000 јединица би требало бити за годину дана – рекао је Мандић.
Он је додао да сада очекује и даље проширење и асортимана, а и могуће  повећање броја радника.
Градоначелник Ђаковић је овом приликом  нагласио да ће Пословни инкубатор и даље стајати на располагању онима који планирају покретање неке производне дјелатности, те да могу очекивати и помоћ градске управе и Агенције „Преда“.

Извор: Град Приједор