Приједор: ИРБ РС представила нове кредитне линије

У Приједору су данас представљене нове кредитне линије Инвестиционо-развојне банке Републике Српске које су намијењене предузетницима и привредним друштвима.
– Нови услови кредитирања подразумијевају смањење каматних стопа за 0,7 процентних поена по свим кредитним линијама које се пласирају из средстава Инвестиционо-развојне банке, тако да су све каматне стопе за привреду од 3,5 до 4,7 одсто – рекао је руководилац Одсјека за маркетинг у Инвестиционо-развојној банци Игор Бајић.
Он је истакао да је новина и додатно умањење каматне стопе за младе предузетнике до 35 година, која износи 0,3 процентна поена, а скраћена је и процедура одобравања за кредите који су већи од 500.000 КМ.
Бајић каже да ће током септембра и октобра представници Инвестиционо-развојне банке долазити у општине и разговарати са привредницима, те да бољу доступност кредитних линија за пољопривреду и предузетнике и предузећа тренутно промовишу за западни дио Републике Српске.
Презентацију у Прједору организовали су градско Одјељење за привреду и пољопривреду, Агенција “ПРЕДА-ПД” и приједорска канцеларија Подручне привредне комора из Бањалуке.

Извор: СРНА