Приједор: Основан одбор за дрвни сектор

У Приједору је основан секторски одбор у области дрвопрераде и производње намјештаја и чине га представници пословних субјеката из ове дјелатности, институција за подршку пословању, локалне власти и образовних институција, саопштено је из Развојне агенције града Приједора ПРЕДА.

– Договорено је да се у наредном периоду дефинишу стратешки циљеви и развије акциони план за развој дрвопрераде и производње намјештаја на подручју приједорске регије, који ће послужити као главни заговарачки документ према локалним и републичким властима за пружање подршке развоју дрвопрераде и производње намјештаја – речено је у овој агенцији.

Ово тијело је основано у оквиру пројекта “РЕПРО – Обезбјеђивање подршке пословању и извозу компанија из дрвопрерађивачког сектора у приједорској регији кроз креирање ресурсног центра” који реализује ПРЕДА, а са око 300.000 КМ финансира Европска унија, а по окончању пројекта, секторски одбор наставиће своје дјеловање као секторска група унутар Привредног савјета града Приједора.

Циљ секторског одбора је да системски обезбиједи директнији приступ носиоцима власти и јачање преговарачке позиције како би се ублажиле препреке за иновације, раст и развој.

Извор: ba.ekapija.com