Приједор: Позив за тестирање потенцијалних полазника обука за израду мобилних апликација

Агенција за економски развој града Приједора „ПРЕДА-ПД“  у сарадњи са фирмом IT TESLA SOLUTIONSиз Аустралије, кроз пројекат Креативни центар за програмирање и дизајн, организује пробно тестирање потенцијалних полазника обука за „ИЗРАДА МОБИЛНИХ АПЛИКАЦИЈА-АНДРОИД.“
Обука има за циљ да полазници савладају напредне концепте програмирања за Андроид платформу, упознају се се са окружењем за израду апликација, као и са алаткама за развој, тестирање и дистрибуцију апликација. Курс Андроид програмирања намијењен је првенствено  полазницима који већ имају одређено програмерско искуство и познају концепте објектно-орјентисаног програмирања.
Програм обука се реализује у сарадњи са пројектом Партнерство за иновације – ПИ који је подржан од Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), а имплементира га Education Development Center, Инц. Пројекат је усмјерен на рјешавање изазова с којима се суочавају млади у БиХ с ИКТ вјештинама и изазови с којима се суочавају мала и средња предузећа (МСП) из ИКТ сектора, као и мала и средња предузећа из других сектора који се снажно ослањањају на информационо-комуникацијске технологије.
На основу броја и квалитета пријава урадиће се детаљан програм обука и изабрати полазници. Организатори задржавају право да се обука не изведе због немогућности састављања  групе полазника који испуњавају  потребне критеријуме.
Сви заинтересовани, могу се пријавити за тестирање попуњавањем и достављањем  ПРИЈАВНОГ ОБРАСЦА. Тестирање ће се обавити у сарадњи са фирмом „IT TESLA SOLUTIONS.“
У случају да се остваре сви захтјевани услови од стране донатора, обука ће се организовати у  реалном окружењу, на конкретним задацима. Полазници обука ће бити менторисани од стране радника  фирме „IT TESLA SOLUTIONS“.
Попуњење пријаве слати на адресу: kreativnicentar@preda.rs.ba.
За све информације и питања, обратите се у Агенцију за економски развој града Приједора ПРЕДА-ПД, Алеја Козарског одреда бб, контакт особа Зоран Димитријевић  или на телефон +387 52 24 16 00.
Рок за пријаву је 23.08.2016. године.