Приједор: Промовисати домаће произвођаче

Представници Министарства трговине и туризма посјетили су у Приједору предузећа  ”Карпентери Виторог” и ”Masterwood”. Посјета је организована у оквиру пројекта ”Наше је боље” коју Министарство трговине и туризма проводи у циљу указивања на важност промоције домаћих произвођача и њихових производа.
Предузеће ”Карпентери Виторог” бави се производњом столица и читав процес производње одвија се на једном мјесту, од пилане до финалне производње. Предузеће има 65 запослених и продајне салоне у Београду, Новом Саду, Суботици, Чачку, Сремској Митровици и Златибору. ”Карпентери Виторог” 90 одсто својих капацитета извози у Србију, Њемачку, Словенију, Финску и Русију.
Предузеће ”Masterwood” основано је 2008. године и има 44 запослених са процесом производње који се одвија у двије смјене. Предузеће се бави производњом кревета и искључиво је оријентисано на велепродају. Сав репроматеријал који користе у производњи поријеклом је из БиХ. Државе у које извозе производе су: Њемачка, Словенија, Хрватска и Израел.

извор: Влада РС