Приједор: Завршена Предузетничка обука за младе

Свечаном додјелом награда побједницима такмичења из предузетништва и пословног планирања за ученике основних и средњих школа са подручја града Приједора завршен је овогодишњи пројекат „Предузетничка обука за младе“.
Пројекат имплементира Агенција ПРЕДА, у сарадњи са професорима и наставницима средњих и основних школа од 2005. годинеуз финансијску подршку града Приједора.
Такмичење из предузетништва и пословног планирања има за циљ подизање свијести код младих о значају предузетништва за развој економије одређеног подручја. Самим тим указује се на могућности које предузетништво нуди појединцу, пружају се специфична знања за планирање, покретање и вођење властитог бизниса. Кроз пројекат млади врше истраживање тржишта, израду маркетинг плана, упознају се са облицима организације предузећа, процесом регистрације предузећа и регистрације предузетничке дјелатности. Све горе наведене активности се формулишу у бизнис план за одредјену дјелатност по избору полазника обуке. Провођењем такмичења у изради бизнис планова, код ученика се изграђује или појачава такмичарски дух, они се дубље уводе у проблематику пословног планирања, и наводе да размишљају озбиљно о пословној идеји коју би преточили у властити бизнис.

predueztnicka-obuka-za-mlade-prijedor1