Прњавор: Подршка пројекту мини сиране

У Прњавору је јуче потписан уговор о почетку реализације пројекта изградње мини-сиране на фарми “Јокић”, који ће путем Омладинске банке финансијски подржати Фондација “Мозаик” и општина Прњавор.
Давид Јокић из ове ове фарме рекао је да је вриједност пројекта око 46.000 КМ, а инвестиција подразумијева набавку пастеризатора, специјализованих столова и калупа за производњу сира, вакумирке за дуготрајно чување производа.

Он је напоменуо да је пројекат мини-сиране, осим Омладинске банке, значајним финансијским средствима подржало и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске кроз програм за младе инжењере пољопривреде и технологије.

“Осим ових средстава биће потребна и друга улагања јер је осим опреме за сирење потребно купити хладњаче за складиштење и дозријевање сира. Тај дио планирамо завршити током идуће године кроз одређене капиталне инвестиције фарме”, рекао је Јокић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш је у изјави новинарима подсјетио да је општина у сарадњи са Фондацијом “Мозаик” и Омладинском банком ове године реализовала осам пројеката и један микробизнис чија је укупна вриједност 23.400 КМ.

Он је честитао власницима фарме “Јокић” за проширење основне дјелатности јер развијајући своје пољопривредно газдинство доприносе и развоју локалне заједнице.

Извор: СРНА