Рибник: Посао за 50 радница

Фабрика обуће „Бема“ из Бања Луке отвара нову радну линију у свом погону у Мркоњић Граду. Шансу за посао добиле су жене из Рибника с којима је разговарао технички директор Фабрике Маринко Умичевић.
– На иницијативу начелника општине господина Бањца дошао сам у Рибник да вашим женама понудим посао. Ми отварамо једну нову радну траку у Мркоњић Граду која има педесетак радних мјеста.  Радиле би само једно смјену, имале би слободан викенд. Ради се о производњи гојзерица, односно шивењу горњег дијела ципела – рекао је Умичевић.  Он је обећао да након шестодневне обуке раднице би биле пријављене на пробни рад од три мјесеца уз загарантовану плату од 400 КМ са плаћеним превозом и топлим оброком.
За малу општину Рибник 50 радних мјеста значи много. Начелник општине  Раденко Бањац се захвалио Маринку Умичевићу што је прихватио да дође у Рибник и да женама понуди посао.
– За Рибник то значи пуно јер наша мушка радна снага је везана за шумарство и прераду дрвета док за женксу радну снагу овдје немамо капацитета – истакао је Бањац.  Он додаје да ће у наредном периоду радити на стварању услова за отварање погона „Беме“ у Рибнику.

Извор: Општина Рибник