Шамац: Посјета представника Програма постинвестиционе подршке

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Групације Свјетске банке, у сарадњи са општинским координатором, су 10.априла 2017. године у склопу Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској за 2017. годину посјетили општину Шамац и том приликом обишли двије компаније: Екомед-МК д.о.о и Baumont д.о.о Обудовац.
Током посјете компанијама разговарано је о условима пословања, о препрекама и проблемима са којима се компаније сусрећу у свом пословању, начинима да се исти превазиђу, те о плановима ширења пословања. Обе компаније су примјери успјешних пословања.
Компанија Екомед-МК водећи произвођач сатних основа за пчеларство у региону, а такође су дистрибутери комплетне опреме за пчеларство. Извозе у све околне земље. Компанија Baumont д.о.о. Обудовац је компанија која се бави комплетном услугом пројектовања, конструкције, производње и монтаже прозора и врата израђених од PVC-а или алуминијума као и стаклено-алуминијумских фасадних конструкција. Извозе преко 95% производа у Њемачку.
Као и досадашње посјете и ова је реализована кроз Сарадничку мрежу за постинвестициону подршку инвеститорима у Републици Српској коју чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и општински координатори из 25 јединица локалне самоуправе које су тренутно укључене у Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској.

Извор: Влада Републике Српске