Сарајево: Програм ИПА 2016 за БиХ вриједан око 50 милиона евра

Савјет министара БиХ данас је на ванредној сједници, усвојио Информацију Дирекције за европске интеграције /ДЕИ/ о програму ИПА 2016 за БиХ и приједлог годишњег програма ИПА 2016 за БиХ, вриједног око 50 милиона евра.
Из Савјета министара БиХ саопштено је да ће ДЕИ приједлог ИПА 2016 пакета за БиХ са девет акционих програма доставити Европској комисији, најкасније до сутра.
ДЕИ је задужен да по пријему евентуалних коментара од Европске комисије на акционе документе из годишњег пакета ИПА 2016 за БиХ, у сарадњи са координационим институцијама за припрему појединачних акционих докумената, изврши ревизију, те тако ревидиране акционе документе достави Европској комисији у складу са задатим роком до 21. јула ове године.
Овогодишњи ИПА пакет за БиХ усмјерен је првенствено на области “Конкурентност и иновације: локалне стратегије развоја” 15 милиона евра и “Запошљавање са образовањем и социјалном политиком” 15 милиона евра, те “Заштита од поплава и управљање ризиком од поплава” пет милиона евра.

Извор: СРНА