Соколац: Двије и по деценије успјешног пословања

Фирма „Сервис Ђурђић“ почела је са радом давне 1996. године, а почетна дјелатност била је сервисирање расхладних уређаја и кућанских апарата. Власник Млађо Ђурђић сам је обављао све послове. Порастом обима посла фирма израста у занатско трговинску радњу, тако да је 2003. године, у малопродајном објекту у Сокоцу, дјелатност проширена на продају производа бијеле технике и кућанских апарата. Ускоро је отворен продајни објекат у Палама, порастао је број запослених, те почиње са радом велепродаја. Највећи искорак у напредовању фирма чини 2016. године, када почиње изградња новог објекта у Улици Груја Новаковића.

Према ријечима Брана Ђурђића, запосленог у фирми, објекат је првобитно замишљен као продајни, али и за потребе складиштења бијеле технике.

– Међутим, с обзиром на то да је уложено много средстава, јавила се идеја да се отвори стовариште грађевинског материјала, чиме је првобитна дјелатност проширена. Површина објекта износи 850 матара квадратних. Обухвата складишни и магацински простор, малопродају бијеле технике и продавницу грађевинског материјала. Понуда је обогаћена широким асортиманом материјала за грубу градњу, суву градњу, потом електроматеријал, водоматеријал, термоизолациони, те боје и лакове. У протеклих годину дана, од септембра 2019. године, када смо преселили у нови објекат, обогатили смо избор, тако да данас имамо све што је потребно за изградњу куће, од темеља до крова – испричао је Ђурђић.

Након првобитне и дугогодишње сарадње са великом компанијом „Горење“, чије је сједиште у Словенији, а која је важила за најпознатију на простору бивше Југославије, потписали су уговоре са другим свјетским брендовима.

– Ријеч је о италијанској компанији „Индесит“ и турској „Беко“. Овлаштени смо сервисери бијеле технике у десетак општина у окружењу за поменута три бренда, а сервисирање радимо у гарантном и вангарантном року. По узору на прошла времена, квалитет и искуство, купци се данас и даље највише одлучују на куповину производа „Горење“, и то износи око 50 одсто од укупне продаје. Међутим, друга два бренда временом су се показала веома квалитетним и изузетно су тражена на нашем тржишту – додао је Бране Ђурђић.

Он истиче да су задовољни пословањем у протеклој години, откада дјелују у новом проширеном објекту.

– Веома је значајно то што послујемо у здравој конкуренцији. Нудимо одређене услуге и производе, којих нема у окружењу, тако да за свакога има доста простора за развијање различитих идеја. Ипак, праве резултате рада имаћемо по завршетку ове године – казао је.

Ђурђић истиче да је пандемија изазвана вирусом корона, као и у свим другим привредним сферама, промијенила одређене токове пословања и у ЗТР „Сервис Ђурђић“.

– У првој половини године, примјетан је пад продаје и пласман готових производа бијеле технике. Када је ријеч о грађевинском материјалу, сезона је каснила због пандемије али и временских прилика у прољеће када је било доста кишних дана. Међутим, сада је продужена сезона и у овим јесењим данима имамо много више посла у поређењу са наведеним периодом, тако да очекујемо да ће то све доћи на своје – оцијенио је Ђурђић.

ЗТР „Сервис Ђурђић“ тренутно запошљава тринаест радника, од којих је двоје запослено у продајном објекту у Палама. Купцима нуде услугу превоза робе на кућну адресу. Планови за будућност су, како кажу, проширење асортимана и магацинског простора, а на прољеће би требало доћи до запошљавања нових радника.

Извор: Општина Соколац