Соколац: Пољопривредницима расадни материјал

Пољопривредни произвођачи који планирају да се баве воћарством, преузели су 4.700 садница које је суфинансирала Општина Соколац.
– Општина Соколац је расписала јавни позив на који су се одазвали пољопривредни произвођачи који планирају да се баве воћарством у мањем или већем обиму. Жељу за набавку садница изразило је 150 пољопривредника. Њихова обавеза је била да аконтативно уплате пола цијене садног материјала, а другу половину је финансирала општина Соколац. Општина је за ову намјену издвојила 7.500 КМ. Испоручено је 1.530 садница шљива, јабуке 1.620 садница, 230 дуња, лијеске и крушке по 600 садница и незнатан број садница трешње и вишње – истакао је стручни сарадник за пољопривреду Славиша Кнежевић.
Помоћ пољопривредницима у наредном периоду зависиће од Одјељења за развој и  расположивих  пројеката.
– Ако буде средстава и ако Одјељење за локални развој општине Соколац кандидује адекватан пројекат, учинићемо све да помогнемо нашим пољопривредницима – поручује Кнежевић.
Општинска служба је свој посао обавила ефикасно и благовремено с обзиром  да прољећну садњу треба обавити прије него се развије коријенова мрежа и почне раст надземног дијела стабла.

Извор: Општина Соколац