Србац: Јавни позив за новчане подстицаје за запошљавање

Начелник општине Млађан Драгосављевић расписао је данас јавни позив за достављање захтјева за одобравање новчаних подстицаја за запошљавање на подручју општине Србац за 2019. Годину
За финансирање мјера подстицаја запошљавања предвиђен је износ од 30.000 KМ из буџета општине Србац за 2019. годину.
Средства ће бити намијењена за финансирање самозапошљавања чланова породица (дјеца и/или супружник) погинулих бораца Војске Републике Српске, финансирање самозапошљавања ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Војске Републике Српске, финансирање запошљавања код послодаваца чланова породица (дјеца и/или супружник) погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца Војске Републике Српске.
Средства ће бити усмјерена и за подршку у самозапошљавању лица старости до 40 година за покретање предузетничке дјелатности, и то: производне дјелатности (прерађивачка индустрија), грађевинарство, пољопривредне дјелатности, информационо-комуникационе технологије, стручне, научне и техничке дјелатности, дјелатности пружања смјештаја у туризму и остале услужне дјелатности (поправка рачунара и предмета за личну употребу и домаћинство).
Максималан износ новчаних средстава који ће се додјељивати по новозапосленом лицу ће се кретати од двије до четири хиљаде KМ.
На јавни позив се могу пријавити правна и физичка лица.
Услови за подношење захтјева и потребна документација за пријаву могу се прочитати у тексту јавног позива на званичној страници општинске управе кликом на овај линк, гдје се може преузети и образац захтјева за пријаву. Обрасци се могу добити и у Општинској управи Србац у канцеларији број 10.
Рок за пријаву је 29.08.2019. године.
За све нејасноће и додатне информације можете се обратити на број телефона 051/740-001 (локал 217) или лично у згради Општинске управе Србац у канцеларији број 10, најкасније до 28.08.2019. године.

Извор: Општина Србац